Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Αποστολή Ανακοίνωσης ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ για την 5μερή απεργία

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ
Παράταξη Πανεπιστημιακών Πανεπιστημίου Αιγαίου
http://protoboulia-aigaiou.blogspot.com/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η 5ΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΔΕΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΕΙ

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ εκτιμώντας
•       την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ιδιαίτερα σήμερα μετά από την μακρά περίοδο κινητοποιήσεων που ακολούθησε την ψήφιση του νέου νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση χωρίς τη συναίνεση της πανεπιστημιακής κοινότητας,
•       την πρόταση της πλειοψηφίας του ΚΣ ΣΔΕΠ για πενθήμερη απεργία το διάστημα 10-15 Οκτωβρίου 2011 ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ!!!! από όλα  τα Πανεπιστήμια της χώρας
•       την έλλειψη ανταπόκρισης των συναδέλφων στη σημερινή απεργία, η οποία για άλλη μια φορά πραγματοποιήθηκε με ελάχιστη συμμετοχή ενώ ήταν πανελλαδική (ΑΔΕΔΥ)
είναι σήμερα υποχρεωμένη να διακηρύξει για άλλη μια φορά ότι οι μέθοδοι αγώνα που επιλέγονται από την πλειοψηφία του ΚΣ ΣΔΕΠ (ΑΣΠΑ + «Ανεξάρτητη») είναι ατελέσφοροι για τους Πανεπιστημιακούς και αδιέξοδοι για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου καθώς κινδυνεύουν να διαλύσουν την προσπάθεια πραγματοποίησης του χειμερινού εξαμήνου και να οδηγήσουν σε πλήρη απαξίωση τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Τέτοιες προτάσεις που η πλειοψηφία του ΚΣ προωθεί με παραταξιακή λογική  δεν έχουν τη νομιμοποίηση από τη μεγάλη πλειοψηφία των 350 μελών ΔΕΠ.

Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο:
α) δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι μία μικρή μειοψηφία δημιουργεί εντυπώσεις, αποφασίζοντας πολυήμερες απεργίες , χωρίς ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ έκφρασης της γνώμης της πλειοψηφίας των συναδέλφων και
β) δεν μπορούμε να αποδεχτούμε –και δεν το αποδέχονται η πλειοψηφία των συναδέλφων, οι άλλοι εργαζόμενοι και η κοινωνία- ότι όσοι απεργούν επιβαρύνουν μεν το Πανεπιστήμιο αλλά το κάνουν ανέξοδα για τους ίδιους.

Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά τη πρότασή μας για:
α) καθολική ηλεκτρονική ψηφοφορία για έγκριση των προτάσεων και ιδίως αυτών που αφορούν απεργιακές κινητοποιήσεις  και
β) αποδοχή της δήλωσης  στη Γραμματεία για συμμετοχή στην απεργία.
Στη δύσκολη αυτή περίοδο όπου το Υπουργείο συνεχίζει να μας διαβάλει και η Κοινωνία να ζητά απαντήσεις προς πάσα κατεύθυνση, εμείς οι Πανεπιστημιακοί πρέπει να δείξουμε ότι αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν.

Πολυήμερος απεργιακός αγώνας εκ του ασφαλούς  δεν υπάρχει. Απεργίες που εκ των πραγμάτων θέτουν σε κίνδυνο το εξάμηνο και απαξιώνουν τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορούν να φέρουν!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ
6-10-2011

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου