Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ε.ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ: Σχετικά με τις καταλήψεις  στάλθηκε στις 22/9 το ακόλουθο γράμμα στον Πρύτανη
σε συνέχεια του μαιλ από την Πρυτανεία με τίτλο:ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Αγαπητέ Πρύτανη μου,

Αντιλαμβάνομαι όπως και όλοι φαντάζομαι τα πρακτικά προβλήματα στα οποία αναφέρεται η επιστολή σας.Στη διάρκεια των καταλήψεων  πριν μερικά χρόνια -που συντέλεσαν να κρατήσουμε τα περιφερειακά ιδρύματα ζωντανά κάτω από την απειλή της έμμεσης κατάργησης μας με το άρθρο 16  - και κράτησαν αρκετά, υπήρξε σειρά λύσεων καλής θέλησης.

Δεν είναι αρμοδιότητα δική μου να υπενθυμίσω και - εννοείται - υποδείξω σε κανέναν (πόσω μάλλον σε όσους έχουν τη μεγάλη  ευθύνη της διοίκησης)  πόσες σοβαρές διοικητικές πράξεις έχουν προετοιμαστεί με αγαστή συνεργασία διοικητικών οργάνων και υπηρεσιών ακόμα και  παραμονή Πρωτοχρονιάς είτε μέσα στον Αύγουστο από τα σπίτια μας ή ακόμα και από  αεροπλάνα, πλοία, ξενοδοχεία και ότι άλλο μέσο έχει φιλοξενήσει το πνεύμα του Αιγαίου. Ποσες υπογραφές δεν βάλαμε ξημερώματα ή αργά το απόγευμα με χαμόγελο ικανοποίησης γιατί και πάλι είχαμε καταφέρει το ακατόρθωτο για το καλό του ιδρύματος;

Τα παιδιά μας δεν διαμαρτύρονται μόνο για την τραγωδία των περικοπών που αφήνουν υπολείμματα μόνο χρηματοδότησης, για τους τόσους καθηγητές τους που παίρνουν σιγά-σιγά το δρόμο της απόλυσης αλλά και για την έκπτωση - υλική και κυρίως ηθική - της κοινωνίας για την οποία τα προετοιμάζουμε: Αυτή των αδιεξόδων, της πείνας - όχι μεταφορικά αλλά κυριολεκτικά - της απεμπόλησης κάθε  αξιοπρέπειας για τη διασφάλιση της επιβίωσης. Διαμαρτύρονται και για την κατάργηση των θέσεων εργασίας των γονιών τους  και των αδελφών τους και αύριο ίσως των δικών μας.

Οι συμβολικές καταλήψεις, αν αντιμετωπιστούν με σοβαρότερη διακοπή με δική μας πρωτοβουλία (πχ. καταλαμβάνεται ένα διοικητικό γραφείο και  συνάδελφοι βρεθούν αντιμέτωποι με αναστολή λειτουργίας σχολών) θα επιτείνουν το πρόβλημα.Οι ολοκληρωτικές καταλήψεις  φαίνεται να μπορούν να αφήσουν περιθώρια παράλληλης λειτουργίας όσο μπορώ να διαβάσω  μέσα από τις ανακοινώσεις  τους κατά τόπους. Να κάνω έκκληση σε σας, με την πρακτική  που προσωπικά σας χαρακτηρίζει, να κατανοήσετε όσο είναι ανθρωπίνως δυνατόν την αγανάκτηση των φοιτητών και των φοιτητριών μας που το ίδρυμα μας προσπαθούν να στηρίξουν.Εύχομαι και εκείνοι και εκείνες μέσα στο πνεύμα αλληλεγγύης που η περιρρέουσα κατάσταση επιβάλλει, χωρίς να χρειαστεί να απεμπολήσουν τη νεανική ορμή τους, να δώσουν το χέρι να περιφρουρήσουμε ότι μπορούμε.

Υπογράφω με την ανάμνηση των αγώνων από άλλες δεκαετίες
Καλή δύναμη Πρύτανη μου, σε όλους
Ελένη Θανοπούλου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου